Alpha cursus

Je hebt de term Christelijk vast wel eens gehoord, bijvoorbeeld in combinatie met een politieke partij, kerk, feestdagen of een sportvereniging. Maar, wat is dat nu eigenlijk? En heb jij daar wat mee?

Wat is Alpha?

  • De plek waar je jezelf kunt zijn.
  • De plek waar je alles mag delen.
  • De plek waar je mag twijfelen.
  • De plek waar je welkom bent.

Tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. 

 

Op maandag 26 augustus 2024 start er weer een Alpha cursus in Bergen op Zoom. Hierin worden verschillende onderwerpen die te maken hebben met het christelijk geloof uitgelegd en we gaan er samen over in gesprek. Alle vragen die jij hebt over God, de kerk en wat daarmee samenhangt mag je stellen. Is de bijbel niet gewoon een geschiedenisboek? Was Jezus niet gewoon een goede man die ooit geleefd heeft? Waarom zou je eigenlijk bidden? Christelijke mensen mogen toch helemaal niks?

 

De cursus wordt gratis aangeboden. Het zijn 10 avonden, 1 keer per week. We beginnen de avond om 18.45 met een gezellige maaltijd. Na het eten wordt de lesstof van die avond (met behulp van een video) behandeld. Vervolgens wordt het onderwerp in kleine groepjes verder besproken. We zullen ook een vrijdagavond en een zaterdag samen optrekken.

 

JE BENT WELKOM!

 

Meer informatie over de Alpha cursus kun je vinden op deze website
Heb je nog vragen of wil je je opgeven, neem dan contact op met Inge Merbis via inge.merbis@gmail.com.