Alpha cursus

Je hebt de term Christelijk vast wel eens gehoord, bijvoorbeeld in combinatie met een politieke partij, kerk, feestdagen of een sportvereniging…. Maar wat is dat nu eigenlijk? En heb jij daar wat mee?

Dit bericht is geplaatst op 31-08-2022
Alpha cursus

In september 2022 start er weer een alpha cursus in Bergen op Zoom. Dit is een cursus waarin verschillende onderwerpen, die te maken hebben met het christelijk geloof in God uitgelegd worden. Eindelijk een cursus waar je al de vragen, die jij hebt over God, de kerk en wat daarmee samenhangt, mag stellen. Is de bijbel niet gewoon een geschiedenis boek? Was Jezus niet gewoon een goede man die ooit geleefd heeft? Waarom zou je eigenlijk bidden? Christelijke mensen mogen toch helemaal niks? We willen hier graag eens met je over praten.

De cursus wordt gratis aangeboden. De cursus wordt in circa 10 avonden gegeven, 1 keer per week. We gaan dit jaar nog even bekijken of we de cursus online gaan geven of dat we fysiek bij elkaar komen. Als we fysiek bij elkaar komen begint de avond om 18u45u met een maaltijd. Na de maaltijd wordt de lesstof van die avond behandeld. Eerst is er een filmpje waarna het onderwerp in kleine groepjes verder besproken wordt. We zullen ook een vrijdagavond en een zaterdag samen optrekken om dieper op de stof in te gaan.

Meer informatie over de Alpha cursus kun je vinden op: https://alpha-cursus.nl

Heb je nog vragen of wil je je opgeven neem dan contact op met : inge.merbis@gmail.com