Nieuwe Alpha cursus (start in februari'19)

Je hebt die term vast wel eens gehoord: "Christelijk". In combinatie met een politieke partij, kerk, feestdagen of een sportvereniging… Maar… wat is dat nu eigenlijk? En heb jij daar wat mee?

Dit bericht is geplaatst op 02-03-2019

Om met het laatste te beginnen: ja.
We tellen onze jaren af vanaf Jezus Christus’ geboorte, delen onze tijd in in groepjes van 7 dagen, hebben soms vrije dagen met een bijzondere naam en vieren carnaval. Dit en nog veel meer dingen in het dagelijkse leven vinden hun oorsprong in het christelijk geloof.

In februari start er weer een alpha cursus in Bergen op Zoom.
Dit is een cursus waarin de verschillende onderwerpen die te maken hebben met het christelijk geloof in God worden uitgelegd. Eindelijk een cursus waar je al de vragen die jij hebt over God, de kerk, het carnaval en wat daarmee samenhangt mag stellen.
Deze cursus wordt u gratis aangeboden door de Schuilplaats en door de Emmauskerk in Bergen op Zoom.

De cursus wordt op dinsdagavond gegeven.
Een avond begint om 18:45 uur met een maaltijd (inloop vanaf half 7). Na de maaltijd wordt de lesstof van die avond behandeld. Eerst in een presentatie, waarna het onderwerp in groepjes onder leiding van ervaren trainers wordt besproken.

U kunt zich opgeven voor deze cursus via een mailtje naar alpha@emmauskerk-boz.nl De cursus begint met een introductie avond op 5 februari 2019 (aanvang 20 uur, inloop vanaf 19:30). Zie hieronder voor de volgende cursusdagen.

Cursuslocatie Korenberg 90 (naast de Dirk van de Broek in Noordgeest)
Cursusdata: dinsdagavond 5/2 (introductie), 12/2, 19/2, 26/2, 12/3, 19/3, 26/3, 2/4, 9/4, 16/4, 7/5, 14/5 en 21/5(uitreiking certificaat), en op vrijdag 12/4 en zaterdag 13/4.

Voor meer informatie over Alpha kunt u ook kijken op  Alpha Cursus