Geschiedenis

ar-Jacobsberg 55Een Schuilplaats voor gebroken mensen
Het ontstaan van de evangelische kerk de Schuilplaats gaat terug naar het jaar 1973, het jaar waarop André en Tineke Nieuwkerk met een klein groepje mensen samenkwamen in een huiskamer in Halsteren. Gedreven door de liefde van de Here Jezus, openden zij de deur voor jong en oud, en namen zij mensen in hun midden op die veelal vanuit gebroken situaties op zoek waren naar God. Zij doopten de huisgemeente om in ‘De Schuilplaats’, naar hun verlangen dat mensen zouden schuilen bij de Heer.

fg-kerst in de kastanje 1986Persoonlijke relatie
Vanuit de eenvoudige basisprincipes van onderwijs, aanbidding en het bouwen aan relaties met elkaar, groeide de kerk uit tot een gevestigde gemeente voor jong en oud, gebouwd op een persoonlijke relatie met God en diepe vriendschappen tussen de mensen onderling. De huiskamer maakte plaats voor samenkomsten in wijkgebouw De Kastanje en wijkgebouw De Swaen, totdat de gemeente zich jarenlang vestigde in het middelbare schoolgebouw aan de Noordzijde Zoom. De kerk zocht aansluiting bij een groter kerkverband, Rafaël, waar waarden als relaties, liefde, aanvaarding en vergeving net zo’n belangrijke plaats innemen als in de Schuilplaats.

DSC_3098Het leven doorgeven
Vandaag de dag is de evangelische kerk De Schuilplaats uitgegroeid tot een gemeente van ongeveer 200 mensen, die samenkomen in schoolgebouw het Markiezaatcollege aan de Nobellaan, intussen zo’n 10 jaar onder leiding van Jan en Janny Dees. De basisprincipes van het eerste uur zijn onveranderd gebleven: nog altijd is de Schuilplaats een schuilplaats voor mensen die op zoek zijn naar het échte leven vanuit een zinloos, gebroken of leeg bestaan. In de volle overtuiging dat een persoonlijke relatie met Jezus levensveranderend is, en de gemeente de plek om vanuit diepe vriendschappen en relaties samen invulling te geven aan het leven zoals God het heeft bedoeld.

About the Author

Leave a Reply

*

captcha *