Rafael Nederland

rafaelDe Evangelische kerk de Schuilplaats is aangesloten bij Rafaël Nederland. Rafaël wil een kerk in beweging zijn. Bij Rafaël zijn momenteel ongeveer 25 gemeenschappen aangesloten. Zij worden gemeenschappen genoemd, om daarmee aan te geven dat de Gemeente groter is dan de groep bij Rafaël aangesloten gemeenschappen. Mensen nemen daarbij een belangrijke plaats in en daarbij ook de relaties die we hebben met elkaar. 

Wie is Rafaël
Rafaël Nederland is een overkoepelende organisatie van kerkgemeenschappen. Zij stelt het tot haar taak aangesloten gemeenschappen te dienen in eenheid, toerusting en bescherming op basis van een bijbelse relatie. Een kanaal waarmee we met elkaar in contact staan, om daarmee ook andere organisaties te dienen.

Activiteiten
“Eenheid in hoofdzaken, vrijheid in bijzaken, liefde in alle zaken,” vormen in feite de essentie van de filosofie van Rafaël Nederland. Deze filosofie komt naar buiten in de verschillende activiteiten van Rafael, waar de gemeenschappen aan deelnemen, elkaar ontmoeten en elkaar tot dienst kunnen zijn. Trainingen en seminars, jongerenweekenden en leiderschapsconferenties; het is zomaar een greep uit de landelijke activiteiten, die hier rechts op de site staan vermeld.

Leave a Reply

*

captcha *