Kerstmis 2017, thema: “Wat is echt?”

Kerst 2017. echt  Op eerste Kerstdag, maandag 25 december, was er een feestelijke KERSTSAMENKOMST in de Schuilplaats. Het thema van deze dienst was: “Wat is echt?”. Van het Kerstfeest is in de loop der jaren vooral een commercieël feest gemaakt met veel eten en drinken en veel mensen zijn de échte betekenis van Kerst kwijtgeraakt. Met zang, dans, toneel en een overdenking stond in deze dienst de echte waarde van het Kerstfeest centraal: onze Heiland, Jezus Christus is geboren!
De dienst begint om 10:00 uur aan de Nobellaan 50 en iedereen is van harte uitgenodigd voor deze dienst! Met name “gasten” zijn ook van harte welkom!

Samenkomst zondag 22 januari 2017 – Afsluiting Week van Gebed 2017

Afgelopen zondag sloten we als gastgemeente samen met de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en het Levend Woord de Week van Gebed af.
Het was een goed bezette dienst, die voor velen extra inzet heeft gevraagd. Velen hebben een extra stapje moeten doen de uitvoering van hun ingeplande taken.
En dat is zonder enige klacht gebeurd! Bedankt allemaal dat jullie je hiervoor zo ingezet hebben!
Uit beide andere kerken hebben we gehoord dat dit zeer werd gewaardeerd en dat dit in de toekomst zeer zeker navolging mag hebben.

Enkele reacties:

“Het was een heel gedenkwaardige dienst vandaag. Wij hebben er van genoten en we zijn blij met de wederzijdse liefde en respect. Dit is voor herhaling vatbaar.”

Feest bij ons en in de hemel.”

“Dit hadden we jaren eerder moeten doen.”

” Dat is in de kerkelijke geschiedenis van BoZ toch wel weer een geweldig moment. Het was een prachtige en een krachtige dienst, dus dat is iets om heel dankbaar voor te zijn”

Zondag 22 januari: Gezamenlijke kerkdienst!

wvg-2017Ter afsluiting van de “Week van Gebed” zal op zondag 22 januari een gezamenlijke kerkdienst gehouden worden in het Markiezaatscollege aan de Nobellaan. De Evangelische Kerk “De Schuilplaats” is dan de gast-gemeente voor de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) en de Levend Woord Gemeente (LWG). De voorganger van De Schuilplaats, dhr. Jan Dees zal tijdens deze dienst de gastheer zijn; de voorganger van de LWG, dhr. Jorden Spijker zal de zang- en aanbiddingsdienst leiden en de voorganger van het GKV, ds. Tjeerd de Boer zal de prediking verzorgen.
Dit zal de eerste keer zijn dat zo’n gezamenlijke dienst gehouden wordt en dit past ook helemaal bij de bedoeling van de “Week van Gebed”: de nadruk leggen op hetgeen ons als christenen samenbindt: het volbrachte werk van onze Here Jezus Christus! De dienst begint om 10:00 uur en iedereen is van harte welkom!!

Zondag 25 december 2016: speciale Kerstdienst met als thema: “Hoera, Gods ZOON!”

Op zondag 25 december, 1e Kerstdag, hebben we een bijzondere dienst met als thema: “Hoera, Gods Zoon!”. Kinderen en tieners zullen een bijzonder aandeel in deze dienst hebben. Gastspreker is Jorrit Zelle, hij is zendeling in Roemenië. Gasten zijn hartelijk welkom en ieder wordt aangemoedigd om mensen in hun omgeving persoonlijk uit te nodigen bv met behulp van de speciale kerst-CD “Kerst in 12 hits”.kerstkaart

Donderdagavond 22 september 2016: Ronny Heyboer.

Donderdagavond 22 september zal Ronny Heyboer te gast zijn in onze gemeente. Deze Nederlandstalige evangelist/zendeling is samen met zijn vrouw Kay op Borneo werkzaam als zendeling en humanitair hulpverlener. Hij spreekt vol passie en gedrevenheid, én met humor, over zijn werk en zijn geloof.
Deze avond wordt gehouden in het kantoor van De Schuilplaats aan de Halsterseweg 58a, 4661 KP Halsteren (op het terrein van het transportbedrijf).
Er is inloop vanaf 19:00 uur, met koffie en thee en de avond begint om 19:30 uur en zal tot omstreeks 22:00 uur duren. Allen van harte welkom!Overtuigingskracht

20 Maart: doopdienst!

IMG_0222_5765Op zondag 20 Maart 2016 hebben we weer een geweldig feest mogen vieren met elkaar: 4 mensen hebben besloten hun hart aan de Heer te geven en zich te laten dopen door onderdompeling, zoals Jezus ons leert en daarin zelf ook het voorbeeld heeft gegeven (Matt. 3:13-17).

 

Peter den Herder in Australië en Papoea Nieuw Guinea (2015-2016)

EC214_Margriet_de_Boer (2)Zondag 27 september heeft Peter den Herder een erg leuke presentatie gegeven over zijn reis naar Australië. Op 18 oktober was de uitzwaaidienst voor Peter en donderdag 22 oktober is hij vertrokken.

Peter verbleef bij Youth with a Mission (YWAM) in Townsville om een discipelschapstraining te volgen. Na deze training van 3 maanden ging hij op Outreach naar Papoea Nieuw Guinea, om zich in te zetten voor de allerarmsten. Je kon Peter volgen via zijn eigen blog. Begin April 2016 is Peter weer teruggekeerd naar Nederland.

17-24 januari: de Week van Gebed

wvg2016, 21904 In 2016 vindt de Week van Gebed plaats van 17-24 januari. Deze week worden Christenen van verschillende kerken aangemoedigd om samen te bidden. Dat bevorderd de eenheid onder de Christenen; tenslotte dienen we allen dezelfde God, al is het op enigszins verschillende wijzen.

Activiteiten in Bergen op Zoom:

Read More →

Laatste dienst van het jaar 2015

Zondag 27 december hebben we de laatste dienst van het jaar. Daarom ziet die er wat anders uit als gewoonlijk:
U bent welkom vanaf 10:00 uur; er is dan koffie en thee en gelegenheid om met elkaar na te praten over het afgelopen jaar en vooruit te zien naar het komende jaar. Hoe is onze relatie met HEM dit jaar geweest, en hoe zal het volgend jaar zijn?
Stipt om 11:00 uur begint de dienst, die korter zal zijn dan gewoonlijk. Na de dienst is er dan geen koffie/thee meer.

12