Statements van de tieners

Tijdens de tienerbijeenkomst van 30 oktober hebben de tieners nagedacht over dat God de Schepper is en Hij vandaag de dag no steeds voor Zijn Schepping zorgt. We hebben het er daarbij over gehad dat God ons inschakelt om voor de Schepping te zorgen. De tieners hebben ieder een statement opgeschreven, hoe zij de wereld beter kunnen achterlaten dan hij nu is. Hieronder staan een aantal van deze statements:

“Elke dag 1 ding voor iemand doen / Elke dag 1 iemand laten lachen”

 

“Het liefst begroet ik mensen; dat maakt me heel erg blij. Daarbij denk ik nooit aan mij alleen, maar wel altijd aan ‘wij’!

 

“[Goed voor de Schepping zorgen door] mensen gedag te zeggen, een praatje te maken en mensen helpen.”

 

“Aardig zijn tegen iedereen dus niet discrimineren.”

 

“Mensen proberen te helpen en naar ze te luisteren. Vuil op straat opruimen.Samen met de vogels fluiten om ze blij te maken.”

 

“De natuur bijhouden, bijv. schoonmaken, planten planten of bij Natuurbehoud iets doen. Mensen helpen met geloof en ook met spullen (bijv eten en drinken). Helpen met het tegenwerken van het uitroeien van andere soorten.”

Gebedsuur

Gebed is een hele belangrijke fundering onder ons geloofsleven! Dinsdagavond, in de oneven weeknummers, is er een gebedsavond van 19.30u tot 20.30u op het kantoor van de Schuilplaats. Adres: Halsterseweg 58a, Halsteren.

Mannenontbijt

mannenontbijt1Voedzame ochtend die naar meer smaakt
Het mannenontbijt is een plaats waar mannen in ongedwongen, huiselijke sfeer van gedachten wisselen over het geloof. Onder het genot van een overheerlijk ontbijt, delen mannen de vragen en gebeurtenissen uit hun eigen leven. Heb je zin om andere mannen te ontmoeten en te zien hoe God leven geeft in het leven van andere mannen, bezoek dan eens een mannenontbijt.  Read More →

Jongeren (17+)

11107739_102070Bruisend van energie
Je bent jong en je wilt wat. Dan ben je bij de 17+ groep van de Schuilplaats aan het juiste adres. Deze jongvolwassenengroep, van 17 tot 25 jaar, bruist van energie. Met zo’n 10 jongelui komen ze regelmatig samen om te praten en na te denken over wat God vandaag in hun leven betekent, afgewisseld met lekker eten en leuke uitstapjes. Een levendige, actieve groep, heel open en gastvrij, waarin elke jongere zich snel thuis voelt.  Read More →

Themagroepen

Schermafdruk 2016-01-24 22.34.35Twee of drie samen in de naam van Jezus…
‘Het kloppend hart van de kerk’, zo worden ze ook genoemd, de themagroepen. Want een grote kerk heeft ook een keerzijde; je kent niet altijd iedereen meer, en je kunt je soms verloren voelen in de massa. Daarom komen mensen doordeweeks in kleine groepen samen, een soort mini-gemeentes, vaak aan huis. Er gaat een verbazingwekkende kracht vanuit, bewijs van wat God belooft in de bijbel: ‘Waar twee of drie in de naam van Jezus bij elkaar zijn, daar is Hij erbij!’ Het werkt!

Read More →

Senioren (55+)

senioren fotoWijsheid komt met de jaren
Wanneer je ouder wordt, begint het leven pas echt, zo blijkt bij de bijeenkomsten van de senioren. Eén keer in de maand komen zij op een ochtend samen om met elkaar iets van God te leren en ieders belevenissen met elkaar te delen, voor elkaar te bidden en (nog steeds) te groeien. Read More →

Kinderen, de kerk van vandaag

Kinderdiensten
Als je een kijkje neemt in de keuken van het kinderprogramma, wens je stiekem weer even jong te zijn en tijdens de aanbidding mee ‘naar boven te glippen’ voor één van de drie kindersamenkomsten. Vrolijke kinderliedjes, speels ingepakte Bijbelverhalen en creatieve knip-, knutsel- en kleiwerkjes maken van elke kinderdienst een feestje! Want geloven is voor alle leeftijden, en kinderen zijn de kerk van vandaag.

Read More →

Tieners (12 – 17 jaar)

IMG_1862De ware levenslust
Recht-voor-zijn-raap, zwart-wit, hyperactief, ongezouten… als levenslustige tiener wil je dan ook een heel gevarieerd programma, met veel actie, afwisseling en gezelligheid. Daarom organiseert De Schuilplaats geen doorsnee ochtend of avond, maar een mengeling van spellen, discussie, binnen- en buitenactiviteiten, met eten en drinken, in de kerk of daarbuiten. Allemaal unieke, eigentijdse manieren om een ontmoeting te hebben met de levende God. En om vrienden te maken voor het leven!  Read More →